La Civil

Openingsfilm Film Fest Gent. Krachtig portret van een wanhopige moeder

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Cielo woont met haar man en kinderen in het Noorden van Mexico. Wanneer hun tienerdochter Laura wordt ontvoerd zet de wanhopige Cielo alles op alles om haar veilig naar huis te halen.“Een van de explosiefste Belgische films ooit gezorgd.”

Film Fest Gent

 


 

In ruil voor losgeld wordt Laura levend terug beloofd aan het wanhopige gezin. Dat betalen ze braaf, de oproep is immers om geen politie in te schakelen, maar Laura zien ze niet terug. Als blijkt dat ze ook van de autoriteiten geen hulp moeten verwachten, neemt Cielo het heft in eigen handen.

Ze begint haar eigen onderzoek en wint het vertrouwen van Lamarque, een soldaat die buiten de lijntjes durft kleuren. Cielo komt in vicieuze cirkel van geweld terecht en transformeert geleidelijk van huisvrouw in wraakzuchtige militant.

Dit speelfilmdebuut van Belgische documentairemaker Teodora Ana Mihai was de openingsfilm van Film Fest Gent en won op Cannes 2021 de Prix de l’Audacité, een prijs die speciaal voor de film in het leven werd geroepen. Gebaseerd op waargebeurde feiten.


 

La Civil is een film die er niet voor terugdeinst om het geweld recht in zijn dode ogen aan te staren.” ★★★★ De Standaard

“Een stijl waarvan de kracht en de puurheid doet denken aan de werken van de gebroeders Dardenne.” ★★★★ Humo

“”Het is net de mix aan stijlen, invalshoeken, toonwissels, blutsen en builen waaraan La Civil zijn langzaam hypnotiserende kracht ontleet.” ★★★★ Focus-Knack

La Civil is plots geen doordeweeks drama meer, maar een doorhetweekendse thriller.” – Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's