La Bête

Liefdesdrama in een AI-gedomineerde toekomst met Léa Seydoux

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

In 2044 domineert AI het alledaagse leven en worden emoties als hinderlijk beschouwd. Gabrielle (Léa Seydoux) wil van haar emoties af en koppelt zichzelf aan een machine die haar terugbrengt naar haar vorige levens. La Bête is een sci-fi-liefdesdrama dat losjes is gebaseerd op Henry James’ novelle ‘The Beast in the Jungle’.
 “Scififilm vol prikkelende ideeën”

★★★ De Morgen

 


 

In een wereld waarin AI de dienst uitmaakt, is tweederde van de mensheid werkloos. Toch droomt Gabrielle Monnier van een bevredigende baan. Eén probleem: ze wordt geteisterd door allerlei angsten, waarvan ze eerst gezuiverd moet worden. Dat kan met een door AI ontworpen procedure, waarbij ze twee eerdere levens opnieuw moet beleven: één als vrouw van een Franse poppenfabrikant in 1910 en één als eenzaam model in Los Angeles in 2014. In beide levens komt ze Louis Lewanski tegen. Wie is deze man?

La Bête, de 10e film van regisseur Betrand Bonello (Nocturama, L’Apollonide (Souvenirs de la maison close)), is een fantasievol verhaal dat op ingenieuze wijze diverse genres samenbrengt: romantiek, drama en dystopische sciencefiction. Tegelijkertijd werpt Bonello licht op een van de relevantste kwesties van deze tijd: wat is de invloed van AI op de mensheid? De hoofdrollen worden gespeeld door Léa Seydoux (Un beau matin, Crimes of the Future, No Time To Die) en George MacKay (bekend van oorlogsdrama 1917).
 


 

“Rondzwerven in een paleis van verweven dromen” ★★★ HUMO

“Maybe Bertrand Bonello’s best movie yet” ★★★★★ The Guardian

  • Still van de film La Bête met Lea Seydoux

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.