Kokomo City

De ongefilterde ervaringen van vier zwarte trans sekswerkers in een ruig portret

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

In een tijd waarin de rechten van transgender personen uit de Verenigde Staten onder druk staan, brengt dit ongefilterde portret een verfrissende en soms onthutsende blik op een hechte community. In Kokomo City zijn de personages goudeerlijk in beeld gebracht, met een charme die je nog lang bijblijft.
 “Soulvol, sexy en spetterend”

★★★★ NRC

 


 
Voor dit portret reizen we tussen grootsteden Atlanta en New York, op bezoek bij vier Zwarte transgender-sekswerkers. Verstoten naar de rand van de samenleving, vinden ze soelaas bij elkaar en in gendereuforie. Niets houden ze achter, waardoor we een ongefilterde kijk krijgen in deze wereld van discriminatie, geweld en van community. Maker D. Smith wist het vertrouwen van de vrouwen te winnen als eerste transvrouw die gecast werd in een primetime tv-programma zonder script. Ze maakte van Kokomo City een actuele, maar ook vermakelijke documentaire die de NEXT Innovator Award en NEXT Audience Award won op het prestigieuze Sundance festival.

Hoe mooi en vermakelijk de film is, hij toont óók een schrijnende wereld. Een van de hoofdpersonages, Koko Da Doll, werd eerder dit jaar, enkele maanden na de wereldpremière van de film doodgeschoten in Atlanta. Kokomo City werd daarmee niet alleen een portret, maar ook een ode aan deze moedige vrouwen die zoveel meer zijn dan een verstoten lichaam.
 


 

“Een scherp portret dat barstensvol energie zit” ★★★★ Trouw

★★★ de Volkskrant

“Those rare films you would be happy to watch if it were longer” ★★★★ The Guardian

“Toont weerbarstige realiteit” – de Filmkrant

“Geen verhaal over tragiek, maar een waarin vrolijkheid voorop staat” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Queer Summer

    Een zonnig filmfeest met zeven verhalen over jezelf durven en mogen zijn

    Bekijk programma