Kaspar Hauser, Jeder für sich und Gott gegen alle

Meermaals bekroonde klassieker over een eigenaardige 'natuurjongen'

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Drie prijzen ontving Werner Herzog in Cannes voor deze karakterstudie. Herzog brengt het waargebeurde Kapsar Hauer-verhaal over een vondeling die niet kan praten of schrijven op intrigerende wijze.
 “Onvergetelijke scènes”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Kaspar Hauer werd gevonden op de straten van Nürnberg . Hij kon niet praten of schrijven, maar had een bordje met zijn naam bij zich en werd al snel ‘natuurjongen’ gedoopt. Een eigenzinnig verhaal voor een al even eigenzinnige regisseur. Voor de rol van de 17-jarige Kaspar Hauser – het ‘enfant sauvage’ dat niet kan spreken – koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. Kaspar wordt cultuur bijgebracht, maar beviel zijn oorspronkelijke staat niet beter?

Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus – in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm -, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren?
 


 

“Verrassend en prikkelend” ★★★★ Cinemagazine

  • Still van de Werner Herzog film Kasper Hauser

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Werner Herzog

    Ontdek de eigenzinnige cinema van de legendarische regisseur en cultfiguur Werner Herzog

    Bekijk programma