Il sol dell’avvenire

Komische en persoonlijke ode aan cinema van Italiaans regie-icoon Nanni Moretti

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Nanni Moretti is een filmfan eerste klas. Dat moet natuurlijk als regisseur, maar Moretti bewijst dat dubbel en dik in deze persoonlijke komedie, waarin hij zelf de hoofdrol speelt en die tevens een liefdesbrief aan Italiaanse cinema is.
 “Schitterend”

★★★★ HUMO

 


 

Roma e cinema, de twee grote liefdes van regisseur Nanni Moretti (Caro Diario, Mia Madre), staan centraal in deze film-over-een-film. Moretti speelt een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en de productie van zijn nieuwste film. Al snel vraag je je af hoe autobiografisch deze film is. Moretti springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit. Dit Italiaanse drama is één van Moretti’s meest persoonlijke films tot nu toe en werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes.

In Rome, in de legendarische Cinecittà studio’s, zijn de opnames van Giovanni’s nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten. Moretti werkt opnieuw samen met actrice Margherita Buy (Mia Madre). Acteur Mathieu Amalric (The French Dispatch) is hilarisch als enthousiaste, maar louche Franse coproducent.
 


 

“Een bitterzoet en behoorlijk grappig staaltje autofictie” ★★★ De Morgen

“Onmiskenbaar charmant en oprecht” ★★★★ de Volkskrant

  • still van de film Il sol dell'avvenire

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.