Il pleut dans la maison

Zinderende zomer docu-fictie over de onvoorwaardelijke band tussen broer en zus

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Belgisch filmmaker Paloma Sermon-Daï maakt direct indruk met haar debuutfilm Il pleut dans la maison. Een fascinerend portret, ergens tussen documentaire en fictie, van een broer en een zus tijdens een broeierige zomer. Na geselecteerd te zijn voor veel filmfestivals, is het nu al een van de meest langverwachte films van dit jaar.

Onder een brandende zomerzon worden de zeventienjarige Purdey en haar vijftienjarige broer Makenzy aan hun lot overgelaten. Ergens tussen de zorgeloosheid van de adolescentie en de verantwoordelijkheden van het volwassen leven, werkt Purdey als schoonmaker in een vakantiepark en verdient Makenzy wat geld met het bestelen van toeristen. In wat de laatste zomer van hun jeugd lijkt te zijn, zijn ze op elkaar aangewezen.

Sermon-Daï studeerde af met de korte documentaire Mackenzy, waarin een jongen en zijn zus centraal staan tijdens een middag op het pretentieuze Visions du Réel-festival in hun dorp. 7 jaar later keert ze weer terug naar Wallonië voor haar eerste speelfilm. Hierin zet ze opnieuw de twee protagonisten uit haar afstudeerfilm in om haar verhaal te vertellen. Il pleut dans la maison werd geselecteerd voor de Semaine de la Critique van Cannes waar het de Prix French Touch won.

  • Still van de film Il Pleut dans la Maison

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.