Hors-saison

Aan de ruige Bretonse kust vinden oud-geliefden Mathieu en Alice elkaar weer terug

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Na een trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt, gooit regisseur Stéphane Brizé het over een andere boeg: geen sociaal drama, maar een romcom dit keer. Het tedere drama Hors-saison speelt zich af aan de ruige Bretonse kust, waar twee oud-geliefden elkaar bij toeval weer terugvinden. Een film die in zijn melancholie doet denken aan Sofia Coppola’s Lost in Translation.
 “Ook zonder kabaal kan een film onder je vel kruipen”

– de Volkskrant

 


 

Mathieu (Guillaume Canet) woont in Parijs, Alice (Alba Rohrwacher) woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug.

Stéphane Brizé maakte eerder onder meer Un Autre Monde en En guerre, beide met de bekende Franse acteur Vincent Lindon. Hors-saison ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Vooral de chemie tussen acteurs Alba Rohrwacher en Guillaume Canet valt op.
 


 

“Canets vertolking loopt over van zelfspot, Rohrwacher brengt diepgang, melancholie en pijnlijke eerlijkheid” – De Morgen

“Vaardig schetst deze film de existentiële malaise van een filmster die de schijnwerpers ontvlucht en stuit op een grote liefde van weleer” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.