Mr. Bachmann and his Class

Meesterlijke documentaire over een leraar die iedereen had willen hebben

Bekijk de film voor €8,00

Nu ook te zien in de cinema.

Dieter Bachmann is zo’n leerkracht die je zelf had willen hebben. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar. In Stadtallendorf, een Duitse industriestad die veel inwoners kent met allerlei culturele achtergronden, probeert Bachmann zijn leerlingen thuis te laten voelen.“Wat een hartverwarmend portret!”

★★★★ De Standaard

 


 

De leerlingen, allemaal tussen de twaalf en veertien jaar oud, komen uit negen verschillende landen; sommigen beheersen de Duitse taal nog niet. Op de rand van zijn pensioen en op een tikkeltje onorthodoxe manier probeert Bachmann deze burgers-in-wording te inspireren en met een gevoel van nieuwsgierigheid de wereld in sturen.

Bachmann biedt zijn leerlingen zicht op een betere toekomst, maar leert ze ook hoe gecompliceerd de relatie met buitenlanders is geweest in de stad. Maar het is vooral ook de individuele betrokkenheid van de leraar die de eigenwaarde van zijn leerlingen versterkt. Hij is net zo eerlijk over zijn eigen leven als hij van hen verwacht. De documentaire is een inspirerend bewijs dat de juiste leraar op het juiste moment, een van de grootste geschenken van het leven kan zijn.

Mr. Bachmann and his Class ging dit jaar in première op het Filmfestival van Berlijn en werd daar lovend ontvangen: de documentaire won er de Zilveren Beer en de Audience Award.


 

Lees hier een interview met regisseur Maria Speth in HUMBUG.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.