Her

Joaquin Phoenix wordt verliefd op zijn computer in dit Oscarwinnend liefdesverhaal

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Het is het jaar 2025. De alleenstaande Theodore Twombly raakt verstrikt in een meeslepend en verbazingwekkend liefdesverhaal met Samantha. De liefde is wederzijds, maar er is een kink in de kabel: Samantha is een computer.
 “Een prachtig liefdesverhaal, but not as you know it.”

De Morgen

 


 

Theodore is een beetje een zonderling. Hij werkt voor een bedrijf dat persoonlijke brieven schrijft voor klanten en ondertussen probeert hij over de breuk met zijn vrouw Catherine heen te komen. Zijn dagen beginnen steeds meer op elkaar te lijken en hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op een dag stuit hij op een nieuw product dat hij besluit uit te proberen.

Het gaat om een intelligent, zelfbewust en zelflerend besturingssysteem dat al zijn gecomputeriseerde voorwerpen kan overnemen. Het stelt zich voor als Samantha en heeft een vrouwenstem en -persoonlijkheid. Hoe langer Theodore communiceert met Samantha, hoe beter ze elkaar leren kennen en hoe meer er van beide kanten een oprechte liefdesrelatie ontstaat.

Her won tientallen internationale prijzen, waaronder een Oscar en Golden Globe voor Beste Originele Scenario. De film werd daarnaast voor vier andere Oscars genomineerd, waaronder die voor Beste Film. Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker) schittert in de rol van Theodore.
 


 

“De unieke toekomstwereld die [Spike Jonze] creëert, de actuele thema’s, de eigenzinnige humor, de dromerige beelden, de soundtrack van Arcade Fire – bij elkaar levert het een onvergetelijke filmervaring op.” ★★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥ Joaquin Phoenix

    Een ode aan de bescheiden kameleon van Hollywood, Joaquin Phoenix

    Bekijk programma