Green Book

Waargebeurd verhaal over een onverwachte vriendschap en een onvergetelijke reis

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer zwarte pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.“Een heerlijk hartverwarmende crowdpleaser zoals ze die in Hollywood tegenwoordig véél te weinig maken”

★★★★ HUMO

 


 

Samen reizen de twee door verschillende ‘witte’ staten aan de hand van een speciale reisgids (‘The Green Book’) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en ontstaat er een bijzondere vriendschap

Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal met Viggo Mortensen en Mahershala Ali in de hoofdrol. De film was een van de meest bekroonde films van 2019 en won onder andere Oscars voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Bijrol.


 

“Sappige crowdpleaser met een boodschapp” ★★★ De Morgen

“De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig.” ★★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.