Great Freedom

Verpletterend gevangenisdrama over homoseksualiteit in naoorlogs Duitsland

Deze film is niet meer beschikbaar

In het naoorlogse Duitsland belandt Hans, een overlever van Auschwitz, keer op keer in de gevangenis. Zijn delict? Hij is homoseksueel en dat is een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek.
 “Een sensuele en beklemmende gay gevangenisfilm”

★★★½ Knack-Focus

 


 

Zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar, moet niets van hem hebben. In de loop der jaren groeien ze echter naar elkaar toe en ontstaat er een tedere en liefdevolle band. Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid.

De film van regisseur Sebastian Meise (Stilleben) werd in Cannes bekroond met de Juryprijs en de ijzersterke acteerprestaties van Franz Rogowski (Undine, Transit) en Georg Friedrich vielen veelvuldig in de prijzen bij talloze internationale filmfestivals.
 


 

“In Grosse Freiheit portretteert Meise zijn mannelijke hoofdpersonages zoals feministische filmmakers dat het laatste decennium deden met hun vrouwelijke personages: met veel nuance en weinig essentialisme.” HUMBUG

“De enkelvoudige opofferingen, vindingrijkheid en teleurstellingen van Hans Hoffman (Franz Rogowski), recidivist in de liefde, en diens celgenoot Viktor (Georg Friedrich), nemen het over van grote karakteropbouw en historische kadervorming.” Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.