Ferrari

Adam Driver als ex-autocoureur Enzo Ferrari, met Penélope Cruz als echtgenote

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Je hoeft absoluut geen Formule 1 fan te zijn om de iconische, rood glimmende racewagens van Ferrari te kennen. Toch ging het niet altijd voorspoedig met het automerk van Enzo Ferrari (1898-1988) – sterk gespeeld door Adam Driver. Het jaar 1957 was erop of eronder voor hem, zowel op zakelijk vlak als privé. Deze film van Michael Mann neemt je mee in die periode.
 “Fascinerende biopic, komt tot leven op het racecircuit”

★★★ De Morgen

 


 

De zomer van 1957 verloopt nogal moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari: zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw en tevens zakenpartner Laura lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zoekt troost bij zijn langdurige maîtresse Lina Lardi, met wie hij ook een zoon heeft. Al zijn hoop vestigt hij op één allesbepalende racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië.

Ferrari is de langverwachte nieuwe film van regisseur Michael Mann (Miami Vice, Heat, Collateral). De hoofdrol wordt gespeeld door Adam Driver, die eerder ook als Italiaanse zakenman te zien was in House of Gucci (2021). Maar we kennen hem natuurlijk ook van fenomenale rollen als Marriage Story, Patterson en Annette. Naast Driver zien we Penélope Cruz (Madres Paralelas) en Shailene Woodley (Dumb Money, To Catch a Killer). De film is gebaseerd op het boek ‘Enzo Ferrari: The Man, The Cars, The Races, The Machine’ van Brock Yates.
 


 

“Wonderlijk” ★★★★ HUMO

“Door Adam Driver fenomenaal gespeelde rol” ★★★★ de Volkskrant

“Als portret van het provinciaalse Italië van de jaren vijftig overtuigt Ferrari volledig” ★★★ NRC

“Fraaie aankleding en mooi gekozen locaties” ★★★ Trouw

“De race is werkelijk een lust voor het oog” ★★★ FilmTotaal

“Adam Driver past perfect in Michael Manns filmische universum vol tragische mannen” – de Filmkrant

  • Still van de film Ferrari

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.