Dragon Girl

Bijzonder mooie visual effects in een familiefilm over een bijzondere vriendschap

Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer de 11-jarige Sarah schuilt voor de politie in een huis in een Noors stadje, wordt ze opgeschrikt door een luide knal. Ze gelooft het bijna niet, maar er is een draak uit de lucht gevallen. Een draak die haar helpt en gaandeweg een heel bijzondere vriend wordt.

In een klein Noors stadje maakt iedereen zich klaar om Kerstmis te vieren. Iedereen … behalve de 11-jarige Sara. Zoals een onzichtbare ninja houdt ze zich schuil voor de politie en sluipt naar binnen in leegstaande huizen, op zoek naar voedsel en onderdak. “Nooit gezien worden, nooit meegenomen worden, nooit iemand leren kennen.” Tot er op een dag een groot beest vanuit de lucht neerstort in het huis waar ze zich verborgen heeft. Sara kan haar ogen niet geloven: de schichtige indringer blijkt een draak te zijn.

De Noors-Nederlandse coproductie won één van de belangrijkste filmprijzen van Noorwegen, omwille van de visual effects. Animatiedirecteur Peer Lemmers is dan ook niet van de minste. Die werkte namelijk ook mee aan ‘Jurassic World’.

 


 

Voor filmliefhebbers vanaf 6 jaar.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Voor de hele familie

    De mooiste familiefilms voor filmfanaten van 3 tot 103 jaar oud

    Bekijk programma