Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot

Tragikomedie over cartoonist John Callahan met een goeie dosis zwarte humor

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Na een ongeluk op een wilde feestavond belandt John Callahan in een rolstoel. Hij probeert zijn bruisende leven weer op te pakken, maar worstelt nog steeds met zijn alcoholprobleem. Tot hij via cartoons en de mensen die hij gaandeweg ontmoet stilaan zijn oude zelf wordt, met een goeie portie zelfspot.
 “Opnieuw een schot in de roos”

★★★ De Morgen

 


 

John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven (Jonah Hill) binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

Twintig jaar geleden contacteerde Robin Williams regisseur Gus Van Sant (Good Will Hunting, Milk) met het idee om een biopic te maken over John Callahan. Het werd uiteindelijk alleskunner Joaquin Phoenix, die ook deze rol zich helemaal eigen maakt. Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot is een aangrijpend, vaak grappig drama over de gevolgen van een destructieve levenswijze én over de kracht van levensvreugde.
 


 

“Een tedere en deugddoende grappige biopic om cheers tegen te zeggen” – Knack Focus

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥ Joaquin Phoenix

    Een ode aan de bescheiden kameleon van Hollywood, Joaquin Phoenix

    Bekijk programma