Deux Jours, Une Nuit

Sociaal geëngageerd meesterwerk van de broers Dardenne met Marion Cotillard

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laat je nu ook meeslepen door de nieuwste maatschappelijke film van de broers Dardenne: Tori & Lokita, vanaf 7 september in de bioscoop

Sandra (Marion Cotillard) heeft twee dagen en een nacht om haar collega’s ervan te overtuigen niet voor een bonus te kiezen zodat zij niet ontslagen wordt. Dit sociaal geëngageerde Belgische drama sleept je volledig mee in de (wan)hoop van een moedige vrouw.
 “Formidable”

★★★★★ Knack-Focus

 


 

Wie bekend is met het werk van de Waalse broers Dardenne, weet dat ze normaal altijd met niet-professionele acteurs werken. De rol van Sandra vonden ze toch iets te ingewikkeld, dus klopten ze aan bij Franse megaster Marion Cotillard die de rol aannam en met glans vertolkte. In dit intelligente, maatschappelijke drama houden de regisseurs een pleidooi tegen het individualisme, want als we samenwerken, komen we er allemaal beter uit.

Deux Jours, Une Nuit werd genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes, maar viel net naast de prijzen. Toch werd de film in 2014 uitverkozen tot beste Franstalige film van het jaar.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.