Dealer

De aangrijpende debuutfilm van Jeroen Perceval over durven veranderen

Bekijk de film voor €4,99

Net uit de cinema

Dealer vertelt het verhaal de veertienjarige Johnny, die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij dealt drugs om zijn moeder te helpen met rondkomen. Terwijl hij droomt van een beter leven, wordt hij meer en meer een jongen van de straat. Bekroond met maar liefst 9 Ensors, waaronder Beste Film.
 “Rauw en diep ontroerend straatdrama dat een knoop in je maag legt.”

★★★★ De Morgen

 


 

Op een dag krijgt Johnny de beroemde en succesvolle acteur Antony als vaste klant, die net als hijzelf een liefdeloos leven lijdt. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

De debuutfilm van Jeroen Perceval is een rauw straatdrama, dat twee individuen portretteert die hunkeren naar geborgenheid. Dealer ging in 2021 in première op Film Fest Gent en brengt Vlaamse topacteurs als Veerle Baetens en Tom Hollanders weer naar het grote scherm.
 


 

“Beste Vlaamse film van het jaar” Newsmonkey

“Door in te zetten op herkenbaarheid en narratieve spanning creëert Dealer een unieke ervaring van hoe het zou zijn het leven van een drugsrunner te leiden – of liever: te lijden” – Fantômas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.