Bonnard, Pierre et Marthe

Schilderachtige biopic over Pierre Bonnard en zijn muze, gespeeld door Cécile de France

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit de cinema

Pierre Bonnard staat in de kunstgeschiedenisboeken naast namen als Monet en Guaguin. Op bijna een derde van zijn schilderijen is zijn vrouw Marthe te zien, die levenslang zijn muze was. Het biografische drama Bonnard, Pierre et Marthe volgt hun leven met camerawerk geschikt voor een schilderdoek.
 “Zet een sterk verhaal neer met nog sterker acteerwerk”

★★★★ FilmTotaal

 


 

Schilder Pierre Bonnard is een van de oprichters van ‘Les Nabis’: een groep kunstenaars die zich verzet tegen het impressionisme en veel nadruk legt op gevoel en emotie. Wanneer de doorgaans stille Pierre de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Onafscheidelijk vanaf de eerste minuut, trouwt het stel in het geheim en verruilen ze al snel de kleine Parijse studio voor een prachtig landhuis aan de Seine. Hier kan Pierre ongestoord (Marthe) schilderen, maar zijn vriendengroep stelt vragen bij zijn nieuwe muze. Het idyllische leven verandert wanneer Pierre de jonge kunststudente Renée, een groot bewonderaar van hem, ontmoet. De ontmoeting drijft Marthe ertoe haar lot in eigen handen te nemen.

Bonnard, Pierre et Marthe ging in première op het Filmfestival van Cannes en ontving internationaal veel lof voor het schilderachtige kleurgebruik en de sterke vertolkingen van Cécile de France en Vincent Macaigne. Regisseur Martin Provost maakte eerdere o.a. Séraphine.
 


 

“Prachtige cinematografie: kleurrijk en bij vlagen even speels met licht als het werk van de schilder zelf” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.