Ali & Ava

Geestig, lief en sociaal geëngageerd portret van twee onverwachte geliefden

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ali is een optimistische en betrokken huisbaas. Ava een ontzettend lief en goed mens die er altijd voor haar kinderen en kleinkinderen is. Wanneer de twee elkaar ontmoeten is het meteen magie, maar hun onverwachte connectie wordt overschaduwd door hun familiale geschiedenis.
 “Wonderschoon en goud­eerlijk”

★★★★ De Standaard

 


 

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. Na de film blijf je nog dagenlang neuriënd rondlopen door de aanstekelijke muziek uit de film, van Bob Dylan tot clubhits.
 


 

Ali & Ava bewijst dat Brits sociaal-realistisch drama niet grijs, koud en ellendig moét zijn” ★★★ Knack Focus

“Clio Barnard’s Bradford romance is an understated triumph” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.