A Parked Life

Road movie pur sang over de consequenties van het leven als vrachtwagenchauffeur

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ontmoet Petar, een stoere vrijbuiter die al negen jaar een beroep doet dat hij verafschuwt: vrachtwagenchauffeur. Hij is één van de honderdduizenden Oost-Europese chauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Europa rijden.
 “Elk shot is een pareltje”

★★★★ De Morgen

 


 

Maandenlang leeft Petar in zijn cabine op en langs snelwegen. Terwijl hij monotone ritten ondergaat, met vele uren wachten en de onvriendelijke behandeling die hem vrijwel overal te beurt valt, voelt hij zijn vrouw en kind van zich weg drijven. Hoe is hij in dit leven beland? Leidt de snelweg hem naar een beter bestaan, of is het een straat zonder eind?

A Parked Life is een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich sinds de laatste uitbreiding bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat. De film beleefde zijn Nederlandse première op IDFA en won de juryprijs voor Best International Documentary op de TRT Documentary Awards.
 


 

“Een documentaire met groot gevoel voor beeldpoëzie” ★★★★ Trouw

“Op visueel indrukwekkende wijze schetsen Peter Triest en cameraman Renaat Lambeets een beeld van hedendaags Europa” ★★★★ NRC

“Vol vervreemdende schoonheid” ★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.